Jack Daniels Glaze till revben

Whisky är jättegott till kött och även till kyckling. En klassisk ingrediens i grillmarinaden också!
Denna glaze ger en djup och fin färg till köttet och en smak med en aning hetta man bara inte kan få nog av!

Receptet:

2 st vitlöksklyftor

2 cm röd chili

1 msk rapsolja

1 dl vatten

2 msk Jack Daniels Whisky

1 msk tomatpuré

2 msk rårörsocker

1 msk mörk sirap

salt och peppar

Finhacka chili med kärnorna och pressa vitlöken. Fräs snabbt på medellåg värme i rapsolja, utan att det tar för mycket färg.
Tillsätt vatten, låt koka upp. Tillsätt resten av ingredienserna och koka sakta i 5 minuter, rör om då och då.
Pensla sedan marinaden på revbenen i omgångar, ca 4 ggr totalt, under grilltiden.

This entry was posted in Glaze & Marinader, Kött, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>