Italienska pannbiffar

Fyllda med mozzarellaost som smälter i munnen. Otroligt saftiga pannbiffar med en fantastisk smak av Italien toppade med balsamicosås. En kanongod smakkombination!

Receptet:

ca 8 pannbiffar

400 g nötfärs

1 st liten gul lök

1 st schalottenlök

1 st vitlök

3 st soltorkade tomater

2 msk mjöl

1 st ägg

salt och svart peppar

125 g mozzarellaost

1 msk rapsolja

Skär mozzarellaosten i småbitar.
Lägg nötfärsen i en stor bunke. Finhacka gullök och schalottenlök, lägg ner i färsen. Pressa ner vitlök.
Hacka soltorkade tomater och blanda ner. Tillsätt mjöl, salt, peppar och ägg.
Rör ihop allt till en jämn smet och forma till runda och platta biffar. Tryck ner några mozzarellabitar i varje och nyp ihop. Dem både krymper något och reser sig under stekningen, så försök att göra dem ganska platta.
Hetta upp en stekpanna, tillsätt oljan och stek biffarna i några minuter per sida. Sänk värmen på spisen och låt dem steka färdigt.

This entry was posted in Köttfärs, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Italienska pannbiffar

  1. Matilda says:

    Ser riktigt gott ut!!

  2. Pingback: Halloumi | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>