Italienska köttbullar i tomatsås

Saftiga och smakfyllda köttbullar som smakar precis som på en restaurang i Italien. Servera gärna med färsk spaghetti. Toppa med färskriven parmesanost!

Receptet:

köttbullar:

800 g köttfärs

1 st gul lök, väldigt finhackad

2 st vitlöksklyftor, finhackade

½ dl färsk parmesanost, riven

2 msk persilja, finhackad

ströbröd

1 st ägg


tomatsås:

400 g krossade tomater

400 g passerade tomater

1 st gul lök, hackad

1 st vitlöksklyfta, pressad

salt och peppar

en nypa socker

Fräs lök och vitlök i en stor gryta eller djup panna på medelvärme tills löken blir genomskinlig. Häll ner tomaten och rör om. Låt koka upp.
Under tiden blanda samman färsen med lök, vitlök, parmesan, persilja, ägg och ströbröd. Blanda ner salt och peppar.
Forma till runda köttbullar, ungefär lika stora som en valnöt.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sänk värmen. Låt puttra under lock i ca 60 minuter.

This entry was posted in Köttfärs, Pasta, Recept, Såser & Röror and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Italienska köttbullar i tomatsås

  1. Ser gott ut, får mig genast att tänka på Lady och Lufsen

  2. sv: javisst är det gott!

  3. Pingback: Goda köttbullar | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>