Italiensk smörgås med kyckling

En alldeles fantastisk smörgås med underbar Italienska smaker och ingredienser som bl.a. grillad kyckling, mozzarellagratinerade tomater, ruccola och pesto.
Välj gärna ett ljust och mjukt bröd, som sedan rostas lätt i ugnen och blir knaprigt, stadigt och lätt att skära i.

Receptet:

ugn: 225 grader

bröd:

6 skivor surdegsbröd

olivolja

flingsalt

kycklingfilé:

200 g kycklingfilé

salt

svartpeppar



mozzarellagratinerad tomat:

1 st tomat

1 st vitlök solo

torkad basilika

flingsalt

olivolja

125 g mozzarella



1/2 st rödlök

ruccola

1/2 burk pesto

Lägg brödskivorna på en ugnsplåt med bakpapper. Ringla olivolja över brödet och strö över lite flingsalt.
Ställ in plåten i mitten av ugnen, ca 5 minuter. Brödet ska bli lite knaprigt och få en lätt rostad färg.

Skär kycklingfilén i ca 3 cm breda avlånga bitar, dela filén i mitten om den är för tjock. Salta och peppra på båda sidorna och stek, gärna på grillpannan, ca 3 minuter per sida.
Ställ kyckling åt sidan och låt svalna.

Skiva tomaten och lägg i en smord ugnsform. Pressa vitlök och fördela på tomatskivorna. Krydda med basilika, flingsalt och ringla över lite olivolja. Skär mozzarellan i skivor och lägg dem på tomatskivorna. Grilla i ugnen tills osten smält, 4-6 minuter.

Skiva rödlöken i halvcirklar.
Bygg din Italienska smörgås så här:
brödskiva + ruccola + mozzarellagratinerade tomater + pesto
brödskiva + lök + mozzarellagratinerade tomater + kyckling + pesto
brödskiva + pesto

This entry was posted in Recept, Smörgåsar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>