Italiensk köttfärslimpa

Len och saftig köttfärslimpa med Italiensk fyllning som är god till potatis eller enkel fräsch sallad för en lättare måltid.
Använd torkad basilika och oregano.

Till köttfärslimpan är det också gott med ångkokt broccoli som bevarar sina vitaminer och knaprighet mycket bättre än kokt. Vill man ha en sås till kan man enkelt koka ihop grädde med lite soja, grönpeppar, salt och peppar.


Receptet:

ugn: 175 grader varmluft

köttfärslimpan:

800 g köttfärs

2 st vitlöksklyftor

1 st ägg

1/2 dl ströbröd

2 msk kalvfond

2 msk mjölk

1/2 msk basilika

1/2 msk oregano

salt

svartpeppar


fyllning:

6 st soltorkade tomater

125 g mozzarella

1 tsk oregano

1 tsk basilika

ströbröd

Smörj och bröa (med ströbröd) en avlång brödform.
Blanda köttfärsen med pressad vitlök, ägg, ströbröd, kalvfond, mjölk och kryddor.
Forma till en avlång limpa, lägg ut plastfolie på bordet och platta ut limpan till en rektangel.
Hacka soltorkade tomater och mozzarella och blanda med oregano i en skål. Lägg fyllningen i mitten, vik ihop limpan och nyp ihop väl överallt. Lägg ner den i den bröade formen och strö över med basilika och ströbröd.
Ställ in längre ner i ugnen, ca 40 minuter.

This entry was posted in Köttfärs and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>