Ingefärs te

En liten kopp med hälsa! Ingefära och kanel stimulerar matsmältningen. Ingefäran lindrar dessutom illamående och ökar immunförsvaret.

Läs mer om fördelarna med dessa livsmedel här.

Receptet:

2-3 cm färsk ingefära

1 st kanelstång

1/2 st citron, saften

1 msk honung

Skala ingefäran och skär den i mindre bitar och fördela det i två koppar, alt. lägg allt i en tekanna. Bryt kanelstången på mitten och lägg ner tillsammans med ingefäran.
Kocka upp vatten och häll det direkt över i koppen eller kannan, sätt på ett lock. Låt stå och drag i 5-10 minuter.

Fiska upp ingefäran och kanelen om du vill, annars kan du låta den ligga på botten. Pressa i citronsaft och blanda ner honungen.
Drick och njut!

This entry was posted in Recept, Varma drycker and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>