Indisk Kycklinggryta

En kryddig smakexplosion med arom som bl.a. chili, ingefära och kanel. Otroligt god orientalisk middagsrätt för hela familjen.

Receptet:

1 st paket kycklingben

1 msk rapsolja

1 st gul lök

1 st röd lök

2 st stora vitlöksklyftor

1 st citron, skal och saft

2 cm färsk ingefära, finhackad

2 cm färsk chili, finhackad

1 st burk krossade tomater

1 st hönsbuljongtärning

2 dl vatten

2 st kanelstångar

3 st lagerblad

en nypa socker

curry

spiskummin

salt

Dela kycklingbenen i två delar, pressa citronsaft på dem och gnid in citronskalet. Låt stå en stund, gärna i någon timme men då i kylen.
Värm en stor gryta eller tjockbottnad kastrull med rapsolja. Fräs lök, vitlök, chili curry och spiskummin i ett par minuter. Lägg ner kycklingen och bryn tills den får lite lätt färg.

Kocka upp vatten och smula ner buljongen, rör om. Häll buljongen i grytan över kycklingen och tillsätt krossade tomater, ingefära, kanel, lagerblad och socker.
Låt grytan puttra under lock i 25-30 minuter. Smaka av med salt innan servering.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Kyckling, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>