Inbakad kassler

Inbakad kassler är ett recept som varken är speciellt tidskrävande eller svårt.
Det blir alldeles ljuvligt goda smördegspaket med kasslerskivor, purjolök och färskoströra.
Räkna med en st.inbakad kassler per person. Den kan ätas för sig själv eftersom den mättar väldigt bra eller om man vill tillsammans med en fräsch sallad.

Receptet:

2 portioner

ugn: 220 grader

2 st smördegsplattor

6 st tunna skivor kassler

100 g Philadelphiaost

2 st vitlöksklyftor

1 msk timjan, färsk (eller torkad)

svartpeppar

50 g purjolök

några skivor ost

1 st ägg

timjan

flingsalt

Tina smördegsplattorna och kavla ut dem till en kvadrat.
Rör ihop Philadelphiaost med pressad vitlök, finhackad timjan och en nypa svartpeppar.
Bre ett lager av färskoströran på varje kassler, samt undersidan av den som ska ligga underst. Placera ut tre kasslerskivor på varje smördegsskiva, sista skivan ska också ha ett lager med färskoströra.

Hacka purjolöken och fördela överst och lägg sedan på några skivor ost och pressa lätt ihop.
Vispa ägget lätt och pensla kanterna. Vik ihop smördegen till ett paket, nyp ihop väl och lägg dem med skarven neråt på en smord eller bakplåtspappersklädd form.
Pensla smördegen med ägget och krydda med lite torkad timjan och flingsalt.
Baka mitt i ugnen, 15-20 minuter.

This entry was posted in Kassler, Pizza & Piroger, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>