Honungsglaserad kyckling med balsamicosås & Hasselbackspotatis

En fullständig smakexplotion. Klassiska hasselbackspotatisar passar väldigt bra med sin knapriga skorpa till med mjuka glaserade kycklingen och söta balsamicosåsen.





Receptet:

4 personer

4 kycklingklubbor

2 msk honung, flytande

salt och peppar

1 st gul lök

8-10 st chilimarinerade vitlöksklyftor + lite av marinaden

1 msk vatten


hasselbackspotatis:

8-10 st potatisar

smör

ströbröd

ev. torkad timjan

salt


Hasselbackspotatis:

Skala potatisen och skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnssäker form och pensla dem med smör. Strö på salt och peppar och ev. timjan.
Stek dem i ugnen i 225 grader i 30 minuter. Ta ut dem och pensla på lite mer smör och strö på ströbröd. Stek dem färdiga i 10-15 minuter.


Kyckling:

Skala och skiva lök. Putsa och skär bort onödig fett från kycklingklubborna och lägg allt i en smord ugnsform, kycklingen med skinnet neråt.
Lägg i hela chilimarinerade vitlöksklyftor, lite av marinaden och häll över vatten.
Salta och peppra kycklingen och ringla hälften av honungen över. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.

Vänd på kycklingklubborna och salta och peppra, ringla honung över och ställ tillbaka i ugnen i ca 20-25 minuter. Ös på med vätskan i formen flera gånger under den tiden.


Sås:

2 dl vispgrädde

2 msk balsamico

2 st vitlöksklyftor

flytande honung

salt

svartpeppar


Koka upp grädden och tillsätt balsamico och vitlök.
Låt koka under omrörning i ett par minuter tills såsen blir tjock och mörk. Smaka av med honung, salt och peppar.

This entry was posted in Kyckling, Potatis, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>