Hokifilé med ugnsbakade grönsaker & baconlindad sparris

Apelsin och chili är en riktigt bra smakkombination och passar fint till fisk. Till det är det riktigt gott med baconlindade sparris för att balansera maträtten med lite sälta.

Börja med dem ugnsbakade grönsakerna eftersom dem tar lägst tid att bli klara.


Receptet:

ugn: 200 grader


hokifilé:

400 g hokifilé

1/2 st röd chili

1 st apelsin

salt och peppar


ugnsbakade grönsaker:

2 st jordärtskockor

1 st palsternacka

5 st champinjoner

1/2 st vitlök solo

olivolja

timjan

rosmarin

flingsalt

nymald svartpeppar


baconlindade sparris:

6 st sparris

4 st baconskivor

Dela hokifilén i 4 delar. Lägg dem i en smord ugnsform .
Finhacka chili, riv apelsinskalet och pressa ut saften från apelsinen. Blanda ihop och häll över fisken.
Ställ formen i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Skala och dela jordärtskockorna ca 4 delar. Skala och dela palsternackan i långa stavar. Putsa champinjonerna och dela dem i mitten. Lägg allt i en ugnsform och ringla över med olivolja. Pressa över vitlök, krydda med timjan, rismarin, flingsalt och peppar. Rör runt och låt allt blandas väl.
Ställ i mitten av ugnen i ca 30 minuter, till rotfrukterna är mjuka men har lite av tuggmotståndet kvar.

Bryt av ändarna på sparrisarna. Linda in dem tre och tre i baconskivorna. Lägg dem ovanpå dem ugnsbakade grönsakerna dem sista 10 minuterna av ugnstiden eller stek dem på stekpannan tills baconen får färg.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grönsakstillbehör, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>