Hokifilé med couscous

Den nyttiga Hokifilén är ett bra alternativ till torsk. Couscousen har smaksatts med lök, vitlök och persilja och serveras bra ihop med en enkel kall sås med smak av citron och vårlök.


Receptet:

ugn: 200 grader

400 g Hokifilé

1/2 st citron

1/2 st broccoli

1/2 paket cocktailtomater

flingsalt

nymald svartpeppar

1 msk vatten


couscous:

1 dl couscous

1 st vitlök

172 st lök

1 msk persilja, finhackad

1 msk olivolja

salt


sås:

1 dl majonnäs

1 msk creme fraiche

1/2 st citron

3 st vårlökar

ev. en nypa salt

Smörj en ugnsform och lägg ner Hokifilén. Skär broccolin i mindre bitar och lägg ner i formen runt fisken tillsammans med hela cocktailtomater. Pressa citron över och krydda med flingsalt och peppar. Häll vatten i formen och ställ in i ugnen i 20 minuter.

Koka couscousen enligt förpackningen och ställ åt sidan, kvar i kastrullen. Finhacka vitlök och lök. Fräs lätt i olivolja tills det blir mjukt. Häll ner couscousen, stäng av värmen och låt fräsa lätt tillsammans i ett par minuter. Blanda ner finhackad persilja och smaka av med salt.

Blanda majonnäs, creme fraiche och citronjuice. Hacka vårlök och blanda ner. Smaka av med en nypa salt om det behövs.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Recept, Ris Bulgur mm., Såser & Röror. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>