Heta tips i köket

Rätt fett
Använd inte margarin! Det både förstör råvarorna och smaken.
Laga och baka i äkta smör eller olja, i lagom mängd. Fett är en viktig smaksättare så tänk på kvalité.

Kryddor
Färska kryddor kan köras i mixer och sedan hällas upp på ett fat. Vänd köttet, kycklingen eller fisken i kryddblandningen. Då fäster det bättre.

Gör dina egna kryddblandningar. Köp fina kryddburkar och fyll dem med dina favoritkryddor.

Vanlig salt används till grundsaltning och flingsalt som finish på färdiga eller nästan färdiga rätter. Det kan vara lätt att översalta med stora saltkorn eller saltflingor så prova dig fram försiktigt.

Stekning
Lägg inte för mycket i en stekpanna samtidigt eftersom temperaturen då sjunker och maten kokar istället för att den steks.

Smöret ska tystna innan köttet börjar stekas.

Vänd inte köttet onödigt mycket, låt den steka färdigt och få en riktigt fin stekyta innan du vänder det.

This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

One Response to Heta tips i köket

  1. Pingback: Halloumi | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>