Het kycklinggryta med cajun och chorizo

En mustig och färgstark kycklinggryta med sting. Cajunkryddorna smaksätter grytan och chorizokorven ger den hetta och lite mer tuggmotstånd.

Recept på het cajun kycklinggryta med chorizo:

ca 4 portioner

500 g kycklingfilé

1/2 dl soja, kinesisk

1 st gul lök

2-3 st vitlöksklyftor

1/2 msk oregano, torkad

1 tsk timjan, torkad

1 tsk chiliflingor

1/2 tsk spiskummin

400 g krossade tomater

1 msk farinsocker

1 dl vatten

1 st grönsaksbuljongtärning

1 dl grädde

chorizokorv

Skär kycklingfilén i mindre bitar och blanda med sojan i en bunke. Låt stå under tiden du förbereder resten.
Hacka lök och vitlök och stek i rapsolja på medelvärme i några minuter, tills den blir mjuk.
Blanda alla kryddorna och tillsätt dem i grytan. Låt fräsa ihop en liten stund.
Häll i krossade tomater, farinsocker, vatten och smula ner grönsaksbuljongen. Koka upp grytan.
Lägg i kycklingen med sojan och koka sakta på svag värme under lock i ca 15 minuter.
Skär chorizokorven och stek den så den får lite yta. Rör ner chorizon i grytan och tillsätt grädden. Koka grytan ett par minuter till och servera sedan med ris eller grönsaker.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Korv, Kyckling, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>