Het korvgryta

Ett middagstips som tar totalt max 30 minuter att göra. Grytan är mustig, krämig och härligt het.

Receptet:

200 g korv, mild och het sort

200 g potatis

1 st gul lök

2 cm röd chili

1 st vitlöksklyfta

1 st morot

1 st palsternacka

1 dl grädde

1 msk tomatpasta

1/2 msk färsk timjan

salt och peppar

Skala och skär potatisen i kuber. Bryn den på medelvärme i rapsolja, salta och peppra lite.
Skala och skär lök, chili, morot och palsternacka och släng ner med potatisen när dem börjat få fin färg.
Skär korv och släng ner den i pannan också, pressa ner vitlök.
Låt allt blandas runt och få en fin stekyta. När allt är tillagat, tar ca 15 min, tillsätter du grädde, tomatpasta och färsk, hackad timjan. Rör om så såsen blandas väl och får en jämn färg. Smaka av med salt och peppar.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>