Havregrynsgröt med jordnötssmör och banan

En stadig och mättande frukost full med fibrer och näring är en riktigt bra start på dagen.
Detta recept på havregrynsgröt är väldigt gott och spännande och tar inte mer än 10 minuter att göra.

Välj gärna fiberhavregryn och koka den efter smak eller enligt receptet nedan.
Sältan och krämigheten i jordnötssmöret passar väldigt bra med den söta bananen och tillfredställer flera grundsmaker samtidigt.

Recept på havregrynsgröt:

1 portion

1 dl fiberhavregryn

2 1/2 dl vatten

en nypa salt

1/2 msk krossade linfrö

ca 1 msk jordnötssmör

1 st banan

valnötter, ca 5 halvor

mjölk

Mät upp vatten i en kastrull och koka upp. Rör ner havregrynen och sänk värmen på spisen till låg.
Tillsätt en nypa salt och låt sjuda/småkoka ca 5 minuter. Rör om då och då. Blanda ner krossade linfrö.
Häll över havregrynsgröten i en djup tallrik eller skål.
Klicka ner en matsked jordnötssmör, skiva bananen över och häll på lite mjölk. Krossa valnötterna och strö över.

This entry was posted in Gröt & Gryn and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Havregrynsgröt med jordnötssmör och banan

  1. Pingback: Sundare och Smartare: gröten | I gott sällskap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>