Hasselnöts cupcakes med frosting

Söta Halloween cupcakes med syrlig och fräsch frosting.

Receptet:

ca 20 st cupcakes

ugn: 200 grader

5 st ägg

4 dl socker

2 tsk vaniljsocker

175 g smör

1 dl mjölk

1 dl yoghurt

7 dl mjöl

4 tsk bakpulver

1 nypa salt

100 g hasselnötter

Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktig pösigt och vitt. Gärna i ca 3 minuter.
Smält smöret och blanda med mjölk och yoghurt.
Rör ihop mjöl med bakpulver och blanda försiktigt ner i smeten. Grovhacka hasselnötterna och rör ner dem i smeten.
Fyll muffinsformarna till 2/3 och baka i mitten av ugnen, ca 15-17 minuter.

Låt cupcakesen svalna på galler

frosting:

200 g cream cheese

3 msk florsocker

2-3 msk lemon curd

Rör ihop alla ingredienserna till frostigen. Mängden lemon curd beror på hur syrlig du vill ha din frosting, smaka dig fram.
Bred den över dem avsvalnade cupcakesen.

This entry was posted in Halloween, Muffins & Cupcakes, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hasselnöts cupcakes med frosting

  1. Pingback: Fira Halloween med foodelicious | foodelicious

  2. Vilka fina cupcakes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>