Hallonsnäckor med vit choklad

Underbart söta snäckor fyllda med hallon och vit choklad. Beroendeframkallande vid första tuggan!

Receptet:

ca 32 snäckor

ugn: 220 grader

50 g jäst för söta degar

150 g smör

1 1/2 dl mjölk

2 st ägg

1 dl socker

1/2 tsk salt

9-9 1/2 dl vetemjöl

fyllning:

75 g smör

ca 1/2 dl strösocker

250 g frysta hallon

2 msk strösocker

1 msk potatismjöl



200 g vit choklad, finhackad

1 st ägg

ev. pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk, värm till fingervärme. Blanda ut lite med jästen, tillsätt resten när jästen löst sig.
Tillsätt ägg, socker, salt och vetemjöl. Arbeta degen smidig och blank. Jäs under bakduk i 45 minuter.

Ta ut på mjölat bord och arbeta den lite. Dela i två delar och rulla ut den. Bred på smör, strö över socker och sedan hallonfyllningen. Strö över chokladen.
Rulla ihop degen och skär i 1 1/2-2 cm tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar, som gärna får stå i muffinsplåt för extra stöd. Pensla med lättvispat ägg och dekorera ev. med pärlsocker.
Baka i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter.
Låt snäckorna svalna på galler.

This entry was posted in Bakelser, Söta bullar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>