Hallonscones

Dessa scones är lika goda och vackra till fikan som till helgens brunch. Använd frysta hallon så dem inte mosas sönder i smeten.

Receptet:

6-8 st scones

3 dl mjölk

1 st ägg

100 g smör

2 dl havregryn

8 dl vetemjöl

1/2 dl socker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

2 dl frysta hallon

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner i bunken. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner bären försiktigt.

Vispa ägget i mjölken och blanda allt. Rör ihop allt, men rör inte för mycket så att hallonen krossas.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper (blöt händerna i vatten så klibbar inte smetens sig fast och du kan enkelt forma sconesen).
Grädda i 250 grader i 10 minuter.

This entry was posted in Recept, Scones and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>