Grillad Halloumi

Halloumi är en väldigt god ost att grilla, men kan även rivas ner i sallad eller ätas sötad med honung (stek osten enligt receptet nedan och ringla sedan honung över, strö över hackade nötter ev.)

Det finns olika typer av Halloumiost, t ex grilloumi och smaksatt halloumi. Välj den som faller dig i smaken bäst, men original Halloumi är jättegod!

Receptet:

1 paket Halloumiost

1 msk olivolja

Skär osten i ca 1-1,5 cm breda skivor.
Värm stekpannan, gärna grillpanna, och häll ner ca 1 msk olivolja. Stek osten på medelvärme, ungefär 2 minuter på var sida. Osten ska bli mjuk och få en fin brun yta.

Servera ostskivorna direkt! Då är dem som godast när dem fortfarande är varma och mjuka.
Halloumoiosten blir nämligen seg och lite gummi-aktig när den svalnat. Inget fel på det egentligen men vissa föredrar den nystekt.

This entry was posted in Mejeri, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Grillad Halloumi

  1. Sara P says:

    Har aldrig provat Halloumiost faktiskt. Kanske jag ska göra nu, ser gott ut :)

  2. Pingback: Halloumi | Foodelicious.se - Delikata Recept

  3. http://www./ says:

    Luzes que não se consegue identificar no Céu? Aliens.Construção das pirâmides ? Aliens.DNA humano? Manipulação alien.Arte antiga ?influência alien.Avanços tecnológicos ? Tecnologia alien.Pessoas com paralisia do sono ? Aliens bolinando seus corpos.Religiões ? Interpretação errada dos povos antigos devido avistamentos aliens.Arte criada em plantações ? Aliens se comunicando. Ou seja tudo para os ufólatras é alien.Eita povo ridículo e depois querem ser levados à sério.ri ri ri

  4. GREAT article Annie……..and you certainly know your Sicilian granita after spending so much time there.I want to add that it’s a joy to meet up you and one of your tours here in Perugia, even if only for a few minutes to say ciao. Everyone obviously loves being with you. Keep up the great writing about Umbria and Sicily……and keep those smiles on the tourists!Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>