Griljerade revben

Möra och saftiga revben med en kanongod glaze.  Koka först länge så att köttet blir mjukt och mört. Låt dem sedan marineras i spadet och grilla sedan i ugnen med glaze för att få en knaprig yta på köttet.

Receptet:

1 paket revben av bog

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

2 st lagerblad

2 tsk salt

1/2 tsk grönpeppar, hel

lite svartpeppar, mald

en krm cayennepeppar

Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt kryddor, lägg ner revbenen som ska täckas helt av vattnet.
Koka på svag värme i 1 1/2 timme. Låt revbenen svalna i spadet, ställ in i kylen över natten.

Lyft ur dem och placera i ugnssäker form.
Pensla på marinaden tjockt och ställ i uppvärmd ugn på 225 grader, gärna grilleffekt. Vänd dem efter ca 10 minuter och pensla andra sidan med marinaden. Du kan med fördel pensla fler gånger under grillningen. Total tid i ugnen ca 20-25 minuter, revbenen ska bli genomvarma och få fin färg.

This entry was posted in Festligt, Glaze & Marinader, Kött, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>