Gratinerade tomater med Italiensk fyllning

Gratinerade tomater kan serveras som en förrätt eller som ett tillbehör till en bit kött, kyckling eller fisk. Den Italieninspirerade fyllningen innehåller smakrika ingredienser som pesto, pinjenötter och parmesanost.

Receptet:

2 portioner

ugn: 200 grader

2 st kvisttomater

1/2 st schalottenlök

2 msk pesto

1 tsk olivolja

1 st vitlöksklyfta

10 g pinjenötter

riven parmesanost

Skär av tomatens ovandel (locket) och gröp ur tomaten.
Finhacka schalottenlök, vitlök och blanda med pesto, olivolja och pinjenötter. Fyll tomaterna med röran och fördela en hög finriven parmesanost ovanpå.
Lägg tomaterna i en smord ugnsform med locken bredvid och gratinera i ugnen ca 15 minuter.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Finmiddag, Grönsaksförrätt, Nyår, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>