Gratinerade musslor

En maträtt som finns på var och varannan restaurang i Lyon, Frankrike. Då serveras den alltid med pommes frites till och en sak är säker: kombinationen är kanon!
Men en vit bröd till är heller inte fel, gott att doppa i skyn.

Gratinerade musslor kan ätas som huvudrätt med ovanstående tillbehör, som förrätt eller som en tapasrätt. Kylt vitt vin till rekommenderas!


Receptet:

2 portioner

500 g grönmusslor i halvskal (kokta)

2-3 st vitlöksklyftor (beroende på storleken)

1 msk persilja, finhackad

ca 1/2 dl olivolja

flingsalt

Rör ihop pressad vitlök, persilja och olivolja. Lägg ut musslorna i skal på en bakplåtspappersklädd ugnsform.
Klicka ut röran på mussla och strö över lite salt.
Ställ musslorna i högre upp i ugnen och gratinera i ca 10 minuter.
Lägg över musslorna i ett fat eller på en stor tallrik och häll skyn som samlast i ugnsformen över musslorna.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Drinktilltugg, Finmiddag, Fisk & Skaldjur, Fisk- & skaldjursförrätt, Nyår, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Gratinerade musslor

  1. Pingback: Lyxig nyårsmeny med recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>