Gratinerad fisk med pasta

Detta enkla men superläckra recept på gratinerad fisk med pasta ger dig en fantastiskt god middag på 40 minuter. Använd gärna en smakrik ost, t ex västerbottensost som passar så bra med fisk och skaldjur.

Receptet:

2-3 portioner

ugn: 225 grader

400 g sejfilé

1/2 dl mjölk

1 dl creme fraiche

2 msk hummerfond

en nypa cayennepeppar

svartpeppar


2 msk dill

2 dl riven ost

120 g kräftstjärtar, avrunna


2-3 portioner pasta

Smörj en ugnsform och lägg i sejfilén. Salta och peppra fisken och ställ åt sidan.
Blanda mjölk, creme fraiche och hummerfond i en kastrull, låt koka upp sakta. Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med lite cayennepeppar och svartpeppar. Salt behövs inte då det är salt i hummerfonden.
Häll såsen över fisken.

Hacka eller klipp dill fint och blanda med riven ost och kräftor. Sprid ut blandningen över fisken
Gratinera i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
Under tiden fisken är i ugnen kokar du pastan.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Pasta, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Gratinerad fisk med pasta

  1. Det skall jag allt ta och testa här hemma, själv äter jag inte fisk, men sambon vill gärna ha det och han lär gilla det här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>