Gratinerad falukorv

Falukorv kan varieras på väldigt många sätt. Detta recept på gratinerad falukorv har italienska smaker och serveras bäst tillsammans med en sallad då själva korven mättar bra.
Fylld med tomat, mozzarella och basilika blir den väldigt god och smakrik!

Receptet:

ugn: 200 grader

1 st falukorv ring

2 st tomater

ca 1/2 kruka basilika

1 st mozzarella

salt och peppar

2 dl hårdost, riven


ev. 2-3 st tomater

Snitta korven 1 ca 1 cm tjocka skivor, men skär inte helt igenom.
Lägg den i en smord ugnsform.
Skär tomaten i tunna halva skivor och mozzarellan i tunna mindre bitar. Tryck ner tomat och mozzarella i varje snitt. Tryck sedan ner basilika i varje snitt. Salta och peppra korven lite. Strö över riven hårdost.

Dela 2-3 st tomater (antal beror på portioner som ska serveras). Lägg dem i mitten av formen och krydda med salt och peppar. Lägg ev. på lite mozzarella också.

Ställ in falukorven i mitten av ugnen och gratinera i ca 25 minuter. Servera med dem grillade tomaterna och en sallad.

This entry was posted in Korv, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>