Gratinerad aubergine

Aubergineskivor med god svamp- och tomatröra toppad med smakrik parmesanost. Nästan som små vegetariska pizzor och passar utmärkt som tapas, som tillbehör till maten eller förrätt.

Receptet:

ugn: 220 grader

1 st aubergine

2 st schalottenlökar

4-5 st stora skogschampinjoner

1 ask körsbärstomater

olivolja

salt

svartpeppar

parmesanost

Skär auberginen i ca 1 cm tjocka långa skivor.
Pensla med olivolja och stek ca 2 minuter per sida, tills den fått lite färg. Lägg över på en bakplåtspappersklädd plåt.
Finhacka schalottenlök, skogschampinjonerna och körsbärstomaterna. Stek på medelvärme i lite olivolja tills allt blir mjukt, salta och peppra. Fördela röran på aubergineskivorna och riv parmesanost över.
Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.

This entry was posted in Grönsaksförrätt, Recept, Såser & Röror, Vegetariskt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>