Goda köttbullar

Goda svenska köttbullar är oftast uppskattat av alla, vuxna som barn. Men dem ska självklart vara hemlagade och rullade för hand, finns ju inget godare!

Passa på att rulla många köttbullar när du väl är igång och frys in. Sedan kan du koka pasta och göra tomatsås eller laga potatismos och servera med rårörda lingon till. Eller göra en smörgås med köttbullarna.
Det finns mänger av maträtter att göra med goda köttbullar, så det är perfekt att ha hemlagade i frysen.

Recept på köttbullar:

ugn: 220 grader

ca 600 g nötfärs

1/2 st gul lök

1 st ägg

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 msk kalvfond

1 tsk honung

salt

svartpeppar

en nypa vitpeppar

Riv löken fint på rivjärnets finaste del och samla upp all saft som rinner ner. Blanda ner i färsen. Tillsätt ägg, ströbröd, kalvfond, honung, salt och peppar. Blanda allt väl till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Rulla medelstora köttbullar och lägg upp på plåten. Ställ i mitten av ugnen, vänd när dem börjar få färg och låt dem ugnssteka färdigt i ca 5 minuter.

This entry was posted in Köttfärs, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>