Gnocchi med bacon och färsk parmesan

Gnocchi som uttalas “Njocki” är gjorda på mannagryn, vetemjöl eller potatis. Denna Italienska klassikern äts oftast som förrätt, till soppan eller som tillbehör istället för pasta.

Receptet:

2-3 portioner

1 paket Gnocchi

1 st paket bacon

1 st liten broccolibukett

riven parmesanost

salt och peppar

Koka Gnocchin enligt förpackningen.
Hacka broccolin och strimla baconen. Fräs broccolin i lite olja i ett par minuter och tillsätt sedan baconen. När Gnocchin kokat färdigt, hel av vattnet helt och lägg över i stekpannan. Stek allt tillsammans tills Gnocchin får lite färg, tar några minuter.
Strö över färskriven parmesanost innan servering.

This entry was posted in Pasta, Potatis, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>