Gnocchi med kyckling, knaprig bacon och parmesanost

Färsk gnocchi kan köpas i de flesta välsorterade mataffärer och finns bland färsk pasta i kylen. Gnocchi kokar snabbt, efter 2-3 minuter har dem kommit upp till ytan och då är de klara. Det är väldigt gott att steka dem lite efter kokningen så dem får en lite knaprig yta.

Kycklinglårfilé är väldigt saftigt kött som tillagas snabbt och passar bra med gnoccin och lite knaprigstekt bacon. Riv parmesanosten grovt över precis innan servering.


Receptet:

2 portioner

2 portioner gnocchi

1 st gullök

300 g kycklinglårfilé

1 paket bacon

salt

svartpeppar

parmesanost

Koka gnocchin enligt instruktionerna på förpackningen, häll av vattnet och låt ligga i kastrullen under lock.
Under tiden vattnet till gnocchin ska börja koka, hacka lök och fräs i olja tills den är lätt genomskinlig.
Skär kycklinglårfilén i mindre bitar och stek tillsammans med löken. Salta och peppra.
Lägg i en skål vid sidan om så länge. Klipp med en kökssax eller skär baconen och stek den lagom knaprig. Lägg över i skålen med kycklingen.
Ta ut en del av baconfettet från stekpannan men lämna kvar lite och stek gnocchi tills de får lite färg.
Blanda med kycklingen och baconen, smaka av med salt och peppar och fördela på två tallrikar. Riv parmesanost över.

This entry was posted in Kyckling, Pasta, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Gnocchi med kyckling, knaprig bacon och parmesanost

  1. Mums! det där ser riktigt gott ut! har du gjort gnocchin själv mån tro?
    Jag har nog inte ätit gnocchin någon gång vad jag kan minnas men de är ju inte försent än. =)

    • foodelicious says:

      Gnocchin har jag köpt i mataffären. Men jag har flera gånger funderat på att testa och göra dem själv. Tror inte ska vara så svårt.
      Har du inte testat gnocchi än bör du absolut göra det ;) Förutom att det är gott så är det trevligt som variation till pasta eller potatis.

      • erik says:

        Det är inte svårt att göra gnocchi! Mjöl, potatis (mjölig), salt och ägg. Mycket gott!!!

        • foodelicious says:

          Precis! Ska nog göra egna gnocchi snart. Och då kommer det absolut upp ett recept här.. om jag lyckas få till dem ;)

  2. Ja det blir spännande, då ska jag testa det någon gång jag oxå!..=))

  3. Daniela says:

    Hur mycket är två portioner gnocchi? /danni

    • foodelicious says:

      Hej Danni! Jag brukar köpa ett paket gnocchi som innehåller 500 g, det räcker till två stora portioner eller 3 mindre/lagom portioner. Men räkna med ca 200 g gnocchi per portion. Smaklig måltid! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>