Glass- och marängtårta med Daim

En glasstårta med Daim och med marängbotten slinker ner lätt som en plätt till efterrätt. Det är både festligt och lyxigt med en efterrätt som denna.

Receptet är från Halv åtta hos mig, lite omgjort och väldigt gott!

Recept på glass- och marängtårta

ugn: 175 grader

margängbotten:

3 st äggvitor

150 g strösocker

150 g sötmandel, finmald

glass:

3 st äggulor

1/2 dl strösocker

3 dl vispgrädde

58 g daim, hackad

1 krm äkta vaniljpulver
Värm ugnen till 175 grader.
Separera äggvitor från äggulor. Spara äggulorna i en skål så länge.
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sedan lite socker i taget och fortsätt vispa tills en fast maräng bildas.

Vänd försiktigt ner mandeln med slickepott och häll sedan ner smeten i en form med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten.
Grädda marängbotten mitt i ugnen, ca 25 minuter och låt sedan kallna.

Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten tillsammans med den hackade daimen och vaniljpulver.
Häll över glassmeten i formen med marängen och släta ut. Ställ in i frysen 5-6 timmar.
Pudra med kakao innan servering.

Bordslöpare Stella

Bordslöpare med julmotiv. Låt de fina och klassiska Dalahästarna och julstjärnorna pryda ditt julbord.

Muggar

Muggar i vit naturlig porslin med fantasifullt dekor. Svensk Design

Kökshandduk

Dekorativ kökshandduk med fåglar och träd i 100% linne.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Finmiddag, Glass, Kalas, Midsommar, Nyår, Påsk, Recept, Tårtor and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Glass- och marängtårta med Daim

  1. Julia says:

    ser gott ut :) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>