Gino black and white

Gino är en enkel och smaskig efterrätt på ugnsgratinerade frukter/bär med choklad. Här är Foodelicious.se variation på denna delikata efterrätt, med både vit och mörk choklad.

Den vita chokladen får färg och blir härligt knaprig och den mörka chokladen smälter vackert och blandas med saften från frukterna. Himmelskt gott!

Receptet:

2 portioner

ugn: 200 grader

2 st nektariner

2 st gula plommon

2 st mindre bananer

10 st jordgubbar (färska)

50 g vit choklad

50 g mörk choklad

Tärna nektarin, klyfta plommon, skiva banan och dela jordgubbarna.
Pensla med lite smör i botten på en ugnsfast form och lägg i frukten.
Grovhacka chokladen och fördela över frukten. Gratinera i ugnen 12-15 minuter.
Servera gärna med vaniljglass eller ät den precis som den är.

This entry was posted in Fruktefterrätter, Kalas, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Gino black and white

  1. bella says:

    fasen va gott det ser ut :) ! kram

  2. Gino som är så gott :-)

    • foodelicious says:

      Visst är det!! ;)

  3. Det ser riktigt gott ut! Vilken enkel och bra idé att använda två olika sorters choklad, att jag inte tänkt på det! ;)

    • foodelicious says:

      Visst är det! Väääldigt gott ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>