Gazpacho med räkor

Gazpacho är en spansk kall soppa gjord på råa grönsaker. Soppan ska alltid serveras riktigt kall. Väldigt avsvalkande och nyttigt!

Recept på gazpacho:

1/2 st gurka

1 st röd paprika

2-3 st tomater

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

3/4 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk socker

1 msk olivolja

1 tsk salt

svartpeppar

handskalade räkor

Skölj alla grönsaker och skär i småbitar. Hacka vitlöken. Lägg allt i en matbredare eller mixer. Tillsätt vitvinsvinäger, olivolja, socker, salt och svartpeppar.
Kör allt till puré.
Finhacka schalottenlöken och rör ner den i soppan. Om den mixas med resterande grönsaker kan den nämligen få en besk smak.
Soppan ska ha en ganska tjock konsistens. Smaka av och tillsätt ev mer salt eller peppar.
Häll upp i höga glas och ställ i kylen (täck med plastfolie) i 2-4 timmar.
Rör om innan servering och dekorerar glasen med handskalade räkor.

This entry was posted in Förrättssoppa, Midsommar, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>