Fyllda ugnsstekta tomater

Ett gott tillbehör till maten och till grillat som inte tar lång tid att göra. Köp gärna lite större kvisttomater så du kan fylla dem med lagom mycket röra.

Receptet:

ugn: 200 grader

8 st tomater (gärna kvisttomater)

2 dl aubergine, hackad

½ st gul lök

1 st vitlöksklyfta

125 g mozzarella

olivolja

svartpeppar

salt

Finhacka aubergine, lök och vitlök. Fräs i lite olja i 2-3 minuter på stekpannan.
Rör ihop med tärnad mozzarella, svartpeppar, salt och olivolja.
Skär av toppen på tomaterna, toppen blir som ett lock. Gröp ur tomaterna och fyll med röran. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och ringla över tunt med olivolja. Salta lätt. Lägg locken vid sidan av tomaterna.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Servera med locken på och dekorera med färsk basilika om du vill.

This entry was posted in Grönsakstillbehör, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>