Fylld kycklingfilé med bakad sötpotatis

Underbara färger på tallriken och goda smaker. Sötman från den bakade sötpotatisen fungerar utmärkt med sältan i baconen som är lindad runt kycklingfiléerna.

Recept på fylld kycklingfilé:

ugn: 200 grader

1 paket kycklingfilé

1 paket mozzarella

2 msk pesto

salt

nymald svartpeppar

1 paket bacon

 
bakad sötpotatis:

4 st sötpotatisar

smör

flingsalt

Skär en djup ficka i kycklingfilén, nästan helt igenom. Öppna filén och strö över lite salt och svartpeppar.
Skär mozzarellan i småbitar och blanda med pesto i en skål.
Fyll varje kycklingfilé med pesto-mozzarellan och vik ihop. Linda bacon runt filén och lägg i en ugnsform.
Ställ mitt i ugnen ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingfilén är genomstekt.

Putsa sötpotatisen men skala inte. Dela på längden i två halvor och gnid in smör runt hela. Lägg i på ett fat eller en plåt och strö flingsalt över.
Baka sötpotatisen i 20-25 minuter.

This entry was posted in Kyckling, Potatis, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fylld kycklingfilé med bakad sötpotatis

  1. Bakad sötpotatis låter ju supersmaskigt. Det får nog vara med på helgens matlista! tack för tipset:)

  2. Ser gudomligt gott ut!

  3. Det där ser väldigt, väldigt gott ut :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>