Fylld köttfärslimpa

Detta recept på köttfärslimpa fylld med champinjoner och ost, samt lindad i bacon är väldigt saftig och smakrik.
Köttfärslimpan passar med potatismos och färska grönsaker och är en perfekt middag för hela familjen. Blir det något över kan man göra goda mackor på resterande köttfärslimpa. Ett recept för alla!




Receptet:

ugn: 175 grader


köttfärslimpan:

ca 700 g blandfärs

1 st gul lök

1 st vitlök

1 msk persilja

1 msk ströbröd

2 msk mjölk

1 st ägg

ca 1 1/2 tsk salt

svartpeppar


fyllning:

150 g champinjoner

70 g ost

salt och peppar

1 paket bacon (8skivor)

Finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda med resten av ingredienserna till köttfärslimpan.
Smörj en avlång brödform och lägg bacon i botten på bredden, som hänger lite över kanterna. Ta halva köttfärsen och tryck ut i botten, forma en avlång grop i mitten av färsen.
Hacka champinjonerna, dela osten i småbitar och fyll gropen med hälften. Tryck till lite, salta och peppra.
Fyll formen med resterande köttfärs och pressa lätt så det klibbas ihop överallt. Fördela resten av champinjonerna och osten på limpan och salta och peppra lite.
Vik in baconen och täck formen med folie, lämna ändarna lite öppna så att långa kan komma ut.
Ställ in i mitten av ugnen i 1 timme.
Låt den svalna några minuter och häll sedan försiktigt ut vätskan i formen.

This entry was posted in Köttfärs, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Fylld köttfärslimpa

  1. Sana says:

    Riktigt gott de ser ut!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>