Fryst cheesecake med passionsfrukt & maräng

Väldigt enkel dessert som serveras antingen på marängen eller med marängen vid sidan om. Detta recept på fryst cheesecake innehåller inga ägg och är väldigt uppfiskade och god med smak av passionsfrukt.

Receptet:

2 portioner

ugn: 125 grader

100 g cream cheese

50 g kesella

2 msk florsocker

3 st passionsfrukter


maräng:

1 st äggvita

1/2 dl socker

1/2 droppar ättika


garnering:

riven vit choklad

kakaopulver

Vispa ihop cream cheese, kesella och florsocker till en jämt smet. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Blanda ner i smeten.
Lägg plastfolie, gärna dubbel, i två portionsformar. Häll smeten i formarna och täck med en mer folie.
Ställ in i frysen, minst 4 timmar.

Vispa äggvitan hårt till vitt fast skum och tillsätt sedan ättikan och lite socker i taget, tills marängen blir tjock och hård.
Lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt och klicka ut stora platta (ca 1 1/2 cm tjocka) maränger. Grädda i ugnen ca 50 minuter.
Låt marängen svalna helt och stelna innan du serverar den med cheesecaken.

Ta ut cheesecaken ur formen genom att lyfta lätt på folien. Ta av folien och placera cheesecaken ovanpå marängen eller direkt på tallriken och servera marängen vid sidan om. Strö över fint riven vit choklad och pudra lätt med kakao.

This entry was posted in Cheesecakes, Efterrätt, Glass, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fryst cheesecake med passionsfrukt & maräng

  1. Ser verkligen supermumsigt ut

    • foodelicious says:

      Visst gör det! Rekommenderas starkt!

  2. Pingback: Nyårsrecept och meny | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>