Frys in köttfärs

En steg-för-steg guide för hur man enkelt och smidigt kan frysa in köttfärs. På detta sätt tar det lite plats i frysen och det går fort att tina upp.





1) Ta fram fryspåsarna och öppna dem. Vik kanten över yttre delen så att du inte smutsar ner utsidan av påsen när du lägger i färsen.


2) Dela färsen i önskat många delar, t ex 200 gram till varje påse.


3) Lägg ner färsen och vik upp påsens kanter igen.


4) Pressa med handflatan så att färsen fördelar sig i ett tunt och jämnt lager i nedre delen av påsen.





5) Tryck ut luften och knyt påsarna ordentligt.





6) Skriv gärna vilken färs som är i vilken påse (om du har olika), datumet (viktigt) samt vikten (om du vill).


7) Lägg ner påsarna ovanpå varandra i fryslådan.
Väldigt smidigt!





Hållbarheten på färs i frysen är ca 6-12 månader, beroende på köttsorten.

This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>