Frukostfrallor

Fina och goda frallor på grahamsmjöl till frukosten. Kan ätas både lite varma eller kalla. Lätta att baka med få ingredienser och frallorna blir härligt knaprig på ytan och blir mjuka inuti.

Receptet:

ca 10 st frallor

230 g grahamsmjöl

270 g vetemjöl

1 tsk salt

25 g jäst

3 dl vatten

+ vatten till pensling

fiberhavregryn

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och smula ner jästen. Rör runt tills det löst sig och häll sedan över i bunken med mjölet.
Kör degen i maskin i några minuter eller för hand i ca 5 minuter.
Täck degen med bakduk och låt jäsa i ca i1 timme.
Ta upp degen och knåda på mjölat bord. Forma till runda frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa i ca 15 minuter.
Pensa frallorna med lite kallt vatten och strö över fiberhavregryn.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

This entry was posted in Bröd/Matbröd, Frukost & Brunch, Recept. Bookmark the permalink.

2 Responses to Frukostfrallor

  1. Alltid gott med nybakade frallor :-)

  2. Patricia♡ says:

    Mums, vad goda de ser ut:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>