Förlorade ägg

Detta recept på förlorade ägg, som även kallas för pocherade ägg eller ägg Benedict, är kokta ägg utan skal.

Receptet:

1 ägg

vatten

ca 1 msk ättika eller vitvinsvinäger

Koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt vattnet sjuda och tillsätt ättika eller vitvinsvinäger.
Kläck ägget i ett glas och häll sedan ut ägget från glaset sakta och försiktigt ner i vattnet. Håll glaset så nära vattnet så möjligt.
Låt ägget sjuda i ca 3 minuter och plocka upp det med en hålslev, låt all vatten rinna av.

This entry was posted in Ägg, Frukost & Brunch, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Förlorade ägg

  1. Pingback: Brunchtallrik | Foodelicious.se - delikata recept

  2. Pingback: Nyttigt med ägg - Näringsinnehåll, Recept med ägg | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>