Fluffig omelett med ost & skinka

En omelett kan vara en bra och mättande måltid när man har bråttom eller inte har lust att laga mat. Fylld med god skinka, ost och tomater blir den matigare och saftigare.

Recept:

1 portion

2 st ägg

1 dl vispgrädde

salt

svartpeppar

3-4 skivor skinka

50 g ost

4 st körsbärstomater

basilika, torkad

olivolja

Vispa ägg med vispgrädde, slt och lite svartpeppar för hand till en fluffig smet. Skär skinkan och riv osten.
Värm upp stekpannan med olivolja till medelvärme och häll i äggsmeten, strö över skinkan, osten och halverade körsbärstomater. Krydda med lite torka basilika.
Sätt på ett lock och sänk värmen lite. Låt omeletten steka sakta och stelna lite.
När den lyfts efter ca 7 minuter vik omeletten dubbel försiktigt och låt steka under lock i ca 3 minuter till.

This entry was posted in Ägg, Matpannkaka, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>