Flatbröd med rosmarin

Detta recept ger dig två stora vackra bröd som man inte kan sluta äta. Kryddat med rosmarin och flingsalt gör det sig väldigt bra till maten.

Receptet:

2 st bröd

ugn: 250 grader

25 g jäst

4 dl vatten

2 1/2 tsk salt

2 msk yoghurt

2 msk olivolja

800 g Manitoba Cream

1/2 dl olivolja

flingsalt

rosmarin

Lös upp jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Tillsätt salt, yoghurt och olivolja. Rör ner lite mjöl i taget och arbeta degen väl, ca 5 minuter i maskin.
Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Knåpa degen snabbt, dela i två delar och kavla ut. Lägg upp på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med olivolja. Strö över flingsalt och rosmarin.
Grädda i mitten av ugnen, 10-12 minuter.

This entry was posted in Bröd/Matbröd, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Flatbröd med rosmarin

  1. Salima says:

    Manitoba cream?
    Blir sugen på att testa och blir nyfiken på vad detta är för nåt… :)

    Ser riktigt goda ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>