Fläskpannkaka utan mjöl

Fläskpannkaka är både enkelt och smidigt att laga. Denna är utan mjöl och istället väldigt proteinrik och därför mättar den bra. Smakar nästan lite mer som omelett då konsistensen förändras när man inte tillsätter mjöl, vilket även gör fläskpannkakan mer luftigt.

Receptet:

ugn: 225 grader

350 g rimmat fläsk

150 g hårdost

6 st ägg

2 dl mjölk

250 g keso

1-2 krm salt

Tärna fläsket och lägg ut på en ugnsfast form (som du ska göra fläskpannkakan i).
Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Tärna osten och blanda med det förstekta fläsket i formen. Vispa ihop ägg med mjölk, keso och salt. Häll ner i ugnsformen och rör runt lite så allt blandas jämnt.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

This entry was posted in Matpannkaka, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Fläskpannkaka utan mjöl

  1. Spännande med pannkaka utan mjöl, kan tänka mig att keson i gör det himla gott också

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>