Fläskpannkaka

Något så enkelt som en fläskpannkaka kan verkligen rädda dagen. Krävs inte mycket ansträngning att göra och blir det över kan man ha med i lunchlådan dagen efter.
Servera med rårörda lingon eller lingonsylt, en riktig klassiker!

Receptet:

4 st ägg

6 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

en nypa salt

250 g rimmad fläskbog

Skär fläskbogen i träningar och stek på en stekpanna tills dem fått lite färg och yta.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Använder du rimmat fläskbog är det ganska salt i sig och då ska du inte salta för mycket.
Tillsätt mjöl och vispa samman allt ordentligt. Vänd ner fläskbogen och häll sedan över allt i en smord ugnsform. Rör om lite så att bogen fördelas jämt i formen.
Ställ i mitten av ugnen i 20-25 minuter på 200 grader.

This entry was posted in Matpannkaka, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>