Fläskkotlett med potatis & fetaostsås

Ett recept för en godare vardag! Fläskkotlett kryddad med oregano påminner om grekiska grillspett och till dessa smakfulla kotletter passar fetaostsåsen perfekt.

Receptet:

2 st fläskkotletter

rapsolja

oregano, torkad

salt

svartpeppar


tillbehör:

4-5 st potatisar

1 msk smör

100 g haricot verts


fetaostsås:

70 g fetaost

1 dl creme fraiche

2-3 st vitlöksklyftor

1/2 msk olivolja

salt och peppar

Putsa kotletterna från småben och klappa dem torra med hushållspapper. Salta och peppra, låt stå i 10 minuter.
Hetta upp en stek- eller grillpanna med rapsolja. Lägg ner kotletterna, strö på oregano och stek dem tills undersidan får en fin brynt yta. Vänd, krydda med oregano och låt den andra sidan få fin färg.
Sänk temperaturen och sätt ett lock över stekpanna. På detta vis blir dem genomstekta och behåller saftigheten utan att brännas vid.
Stek dem i ca 10 minuter, vänd dem gärna en omgång till och krydda med mer oregano och salt, lite av det brukar fastna i botten nämligen.

Potatisen skalar du och delar i tre delar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och värm upp en stekpanna. Stek potatisarna i smör, tills dem får en knaprig yta. Salta lite.

Mosa fetaosten med gaffel och rör ihop med creme fraichen. Fortsätt att mosa med gaffeln så att den blir så klumpfri som möjligt.
Pressa ner vitlöksklyftorna, antalet beror på storleken av på klyftorna. Såsen ska smaka vitlök men den ska inte ta över för mycket.

Blanda med olivolja och smaka av med en nypa salt och lite nymald svartpeppar.

This entry was posted in Kött, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>