Fisksoppa på kokosmjölk

Enkel fisksoppa på koksmjölk med en hint av curry. Väldigt fräsch och god!





Receptet:

400 g torskfilé

1 st lök

1 st morot

1 st orange paprika

100 g svamp

1 bunt sparris

1-2 st palsternackor (beroende på storleken)

2 st vårlökar

1 burk kokosmjölk

1 msk olivolja

2 tsk fisksås

1 tsk curry

spiskummin

cayennepeppar

salt och peppar


Finhacka lök, skala och skiva morot och palsternacka. Strimla paprikan och skiva svamparna.
Fräs allt i en stor tjockbottnad kastrull i olivolja, ca 5 minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, curry, lite spiskummin och salt och peppar.  Låt koka upp och sjud sedan på låg värme i ca 10 minuter.

Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan. Stäng av värmen och låt kastrullen stå kvar på spisplattan med locket på i 2-3 minuter.
Häll upp soppan i djupa skålar eller tallrikar och strö över skivad vårlök.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grytor & Soppor, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>