Fisksoppa med hummerfond

Väldigt lättlagad och smakfull fisksoppa som kan serveras både som förrätt i en mindre skål eller som huvudrätt tillsammans med några skivor nybakat bröd.

Receptet:

2-3 portioner (som huvudrätt)

400 g fisk, t ex hokifilé

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

1 st morot

5 dl vatten

2 dl vispgrädde

4 msk hummerfond

svartpeppar

cayennepeppar

250 g frysta räkor med skal

Tina fisken och räkorna. Skala räkorna.
Finhacka schalottenlök och vitlök.  I en stor kastrull fräs i olivolja på medelvärme i ca 2 minuter.
Skala och skiva moroten och släng ner tillsammans med löken och vitlöken. Låt fräsa i ytterligare någon minut och häll sedan på vatten och vispgrädde.
Koka upp och tillsätt hummerfonden, peppar och cayennepeppar.
Låt soppan koka på medelvärme under lock i ca 10 minuter.

Tärna fisken och lägg ner i soppan. Sänk till låg värme på spisen och låt fisksoppan sjuda i ca 5 minuter.
Häll upp i tallrikar och toppa med skalade räkor.

This entry was posted in Finmiddag, Fisk & Skaldjur, Förrättssoppa, Grytor & Soppor, Nyår, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Fisksoppa med hummerfond

  1. Pingback: Alla hjärtans dag recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

  2. zea says:

    So delicious, i cooked it today at the dinner and my family loved it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>