Fiskgryta med vitkål

Enkla och snabblagade fiskgrytor är ett riktigt bra alternativ när man har fisk hemma i frysen. Grytan fungerar bra som middag men även som lunch dagen efter.

Receptet:

ca 4 portioner

1 st rödlök

1/2 st gul lök

250 g färsk vitkål

1 st gul paprika

8 dl vatten

1 st fiskbuljongtärning

1 dl creme fraiche

400 g vit fisk, t ex hokifilé

salt

pepparmix

Hacka rödlök, gullök och strimla vitkål. Grovhacka paprikan och släng ner allt i en uppvärmd stor kastrull eller wokpanna, med lite olja. Fräs allt i 2-3 minuter.
Häll på vatten och smula ner fiskbuljongtärningen. Rör ner creme fraiche och låt koka upp på medelvärme, koka i ca 10 minuter. Smaka av grytan med salt och pepparmix.
Tärna fisken och lägg ner i grytan. Stäng av värmen på spisen och låt stå under lock i 4-5 minuter.
Servera fiskgrytan med nudlar eller bara som den är.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grytor & Soppor, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>