Fiskgratäng på enkelt vis

En väldigt god och smakrik fiskgratäng på torskfilé med räkor, hummersås och potatismos. Enkel att göra och blir en perfekt komplett måltid tillsammans med en fräsch grönsallad.

Receptet:

ugn: 175 grader / 200 grader

800 g torskfilé

salt & svartpeppar

10 st cocktailtomater

200 g räkor


sås:

1 ½ dl vispgrädde

1 dl cream fraiche

3 msk hummerfond

svartpeppar

2 msk dill


potatismos:

6-7 st potatisar, skalade

salt

1 msk smör

1 dl vispgrädde

1 st äggula

½ krm vitpeppar

Tina torskfilén om den är fryst. Koka potatisen i saltat vatten.
Lägg i en smord ugnsform, salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Mosa potatisen och tillsätt smör och grädde. Rör runt eller vispa den slät. När den svalnat en aning blanda ner äggulan.
Koka upp grädde, cream fraiche, hummerfond och dill. Smaka av med lite svartpeppar. Sjud såsen i några minuter.

Fördela potatismoset på bägge sidorna av fisken och lägg ut tomaterna emellan. Häll såsen över fisken. Lägg räkorna på fisken och gratinera i mitten av ugnen i 30-35 minuter.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Gratänger, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>