Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng är gott som mitt-i-veckan mat och resterna är kanon att ta med i lunchlådan. En skvätt hummerfond och en klick dijonsenap piffar till gratängsåsen och ger den lite mer karaktär.
Servera fiskgratängen med potatis, pasta eller bara en fräsch sallad.

Recept på fiskgratäng med räkor:

ugn: 175 grader

400 g vit fisk, t ex hokifilé

1 st gul lök, liten

4 st champinjoner

1 st morot

2 dl grädde

1 dl creme fraiche

ca 2 msk hummersfond

1 tsk dijonsenap

salt

nymald svartpeppar

100 g räkor

Lägg fisken i en ugnsfast form och salta och peppra lätt.
Finhacka lök och skiva champinjonerna och moroten. Stek i lite matfett på medelvärme i några minuter. Lägg över på fisken.
Rör ihop grädde, creme fraiche, skaldjursfond och dijonsenap. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och ställ formen i ugnen, ca 20 minuter.
Släng på räkorna de sista fem minuterna så de blir varma men inte sega.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Gratänger, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fiskgratäng med räkor

  1. Fisk är så gott och jag tycker man bli “gomätt” i magen av fisk. och så tycker jag man äter de alldeles för sällan. Vi fiskar ofta abborre om somrarna då filéar jag dem och smörsteker i en stekpanna….och gudars så gott de är att lägga på en ljusbrödskiva. eller till kokt potatis och löksås.

    Din rätt som du presenterar ser verkligen god ut den får tandvattnet att rinna!…=))

  2. Den här gratängen var helt i min smak. Supermums! :-)

    Trevlig fredag!

  3. Pingback: Fiskgratäng med räkor | swedishpescetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>