Färsspett

Saftiga och citrondoftande färsspett. Servera dem tillsammans med couscous och färska grönsaker. Grillad halloumi är också väldigt gott till.

Receptet:

ca 6 spett

500 g köttfärs (gärna nötfärs)

2/3 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 st ägg

1 st vitlök solo

1/2 st gul lök, finhackad

1 st citron, skalet

salt

svartpeppar

Mät upp ströbröd och mjölk, rör ihop, ställ åt sidan och låt svälla.
Finhacka lök, pressa vitlök och riv skalet på citronen. Blanda samman med stöbrödssmeten, köttfärsen, ägget, salt och peppar.
Forma till stora avlånga järpar. Stek dem i matfett tills dem är genomstekta och har en fin brynt yta runtom.
Trä spetten genom och servera!

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>