Färgstark scampigryta

En gryta som både tillfredsställer smaklökarna och är vacker att titta på. Nyttigt och gott!

Receptet:

2 portioner

200 g scampi (tinade och avrunna)

100 g hericot verts

1 st gul lök

1 st morot

1 st röd paprika

1 burk kokosmjölk

1-2 tsk röd curry paste (beror på hur stark man vill ha grytan)

1 st tomat

1/2 tsk mald koriander

salt

peppar

rapsolja/olivolja

Strimla löken, skiva moroten och dela paprikan i mindre bitar.
Värm upp en wokpanna eller stor kastrull med olja. Fräs alla grönsakerna förutom tomaten tills de får lite färg, ca 3 minuter.
Häll på kokosmjölken och tillsätt röd curry paste. Låt grytan koka i ca 10 minuter.
Grovhacka tomaten och lägg ner i grytan. Krydda med koriander, salt och peppar.
Stek scampi i lite olja på en stekpanna, bara precis så de får en lätt färg.
För över dem i grytan och stäng av värmen på plattan. Låt stå under lock i ca 5 minuter innan servering.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grytor & Soppor, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>